Loes van Freubelweb

163 Posts 364264 Bekeken
Terug naar blog-startpagina

Freubelen voor Koningsdag

22 april 2016 Categorieen: Algemeen

Vandaag deed mijn jongste dochter mee aan de Koningsspelen op school. Gelukkig was het weer vandaag net zo mooi als de afgelopen twee dagen! Dat is naar verwachting komende woensdag, op Koningsdag zelf, wel anders helaas.

Ik ben dol op Koningsdag. Ik geniet van alle vrolijke kindergeluidjes, kijk mijn ogen uit bij alle ‘troep’ en ‘schatten’ die mensen op hun kleedje uitspreiden op de vrijmarkt en geniet bovenal van de gezelligheid, een oranje tompouce bij de koffie, een oranje bittertje of apérol spritz in de loop van de middag, liefst in het zonnetje natuurlijk.
tompouce
aperol
Nou goed, we gaan zien wat het weer woensdag wordt. En wordt het niets… dan kunnen we altijd nog gezellig koninklijk gaan freubelen!

Deze roodwitblauwe (en een beetje oranje) freubelprojectjes waren de afgelopen jaren een succes in Huize Freubelweb*:
gevlochten Kumihimo-armbandje
armbandje gemaakt van strijkkralen uit de oven
naaldgevilte hartenslingertjes
*klik op de linkjes voor de bijbehorende werkbeschrijvingkumihimo_indemaakhartenslingertjeKoninklijke bloemen
Vandaag maakten we, blij geworden van al die vrolijke kindergeluidjes tijdens de Koningsspelen, een paar roodwitblauwe bloemen van pijnpenragers. Bloemen die natuurlijk leuk staan in een vaasje, maar die je ook als broche kunt dragen of als leuke haarversiering. Het idee vonden we hier en je maakt ze zo:

1. Knip een rode, witte en blauwe pijpenrager in 3 even grote stukken en vouw alle stukje dubbel (tot en v-vorm)
2. Knip een groene pijpenrager door de helft.
3. Leg de rode, witte en blauwe v-vormpjes op elkaar en stop er 1 groene pijpenrager (de steel) tussen.
4. Wikkel de oranje pijpenrager (in zijn geheel) strak om de uiteinden van de roodwitblauwe v-vormpjes en de groene pijpenrager.
5. Vouw de rode, witte en blauwe v-vormpjes naar buiten tot blaadjes.stukjespijpenragersstap1stap2stap3stap4stap5Leukerd toch? Je vrolijkt de boel er in ieder geval mee op, mocht het straks inderdaad echt slecht weer zijn op Koningsdag. En natuurlijk vind je op Freubelweb en op ons Koningsdag-Pinterestbord nog veel meer leuke patroontjes voor Koningsdag!

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven