Favoriete nieuwe handwerkboeken

De afgelopen maanden zijn er weer een boel leuke nieuwe handwerkboeken gepubliceerd. Freubelweb zelf geeft tegenwoordig ook handwerkboeken uit. Zo verschenen bij onze uitgeverij Livres de Louise inmiddels de boeken Crochet in the City en Kerst & Winter Haaksels. Maar ook bij andere uitgeverijen verschenen er mooie nieuwe handwerkboeken. We hebben onze favoriete nieuwe handwerkboeken even voor je op een rijtje gezet!

Klompelompe - de vier seizoenen
Klømpelømpe – de vier seizoenen

Hanne en Torunn zijn twee Noorse vriendinnen die samen een blog hebben waarop ze breipatronen delen. Ook maken ze samen prachtig mooie breiboeken waarvan er inmiddels twee in het Nederlands zijn vertaald. In 2016 verscheen Klømpelømpe – breien voor baby’s en kinderen en afgelopen najaar verscheen het boek Klømpelømpe – de vier seizoenen. Stonden er in het eerste boek alleen patroontjes voor de allerkleinsten, in het tweede boek vind je patronen voor het hele gezin. Van mutsen en sokken tot aan vestjes, truien en dekentjes. En allemaal in dezelfde prachtig mooie Noorse stijl. Hou je van breien? Dan is dit boek een absolute must-have! Echt geloof ons, liefst zou je ieder patroon uit dit boek maken!
Klømpelømpe – de vier seizoenen (€ 20,99 – ISBN 9789401609760 – Xander Uitgevers)


Rondom Thuis
Van het eerste boek van Nienke Landman, bekend van het blog Mooi van Draad, waren we al fan. En ook haar tweede boek Rondom Thuis is een absolute aanrader. Wat we zo tof aan de boeken van Nienke vinden, is het feit dat er zowel haak- als brei- als borduurpatronen in staan. Drie handwerktechnieken waar we dol op zijn. Het boek Rondom Thuis bevat, zo staat er op de achterkant van het boek te lezen, eigentijdse ontwerpen, met een vleugje nostalgie. En die nostalgie is precies wat zo kenmerkend is voor de patronen van Nienke. Ook vinden we het knap dat ze altijd een nieuwe draai aan bestaande technieken weet te geven en ons zo blijft verrassen. De patronen in dit boek variëren van eierwarmers, sokken wanten tot aan vlaggenlijn, deken en sjaals. Kortom, voor ieder wat wils!
Rondom Thuis (€ 19,95 – ISBN 9789492920539 – Edicola)


Woolytoons knuffeldekens 2

Tessa van Riet -Ernst is al jaren een van de bekendste ontwerpsters van Nederland. Ze heeft al vele haakboeken op haar naam staan. Het kan bijna niet anders dan dat je een boek van haar hebt of een keer een patroontje van haar hebt gemaakt. In haar nieuwste boek Woolytoons Knuffeldekens deel 2 vind je patronen om onweerstaanbaar schattige knuffeldekens te maken. Stonden er in Woolytoons Knuffeldekens deel 1 vooral veel dierenpatronen, in Woolytoons Knuffeldekens deel 2 vind je naast een aantal knuffeldekens in de vorm van dieren (zoals een poes, wasbeertje en ijsbeertje), ook knuffeldekens in de vorm van sprookjesfiguren (zoals Sneeuwitje, Roodkapje en Doornroosje bijvoorbeeld). Leuk om te maken voor kinderen, maar ook voor anderen die een dikke knuffel kunnen gebruiken!
Woolytoons knuffeldekens 2 (€ 14,95, ISBN 9789491840371, Scheepjes Uitgeverij)


Soxxbook 2 – Family & Friends

Sokken breien is helemaal hip! Niet verwonderlijk dus dat er na het eerste SoxxBook met daarin 26 patronen voor kleurrijke sokken, onlangs een tweede SoxxBook – Family & Friends is verschenen Hierin staan, zoals de titel al zegt, sokkenpatronen voor de hele familie. Dus ook voor kinderen (maat 20-21) bijvoorbeeld of vaders, opa’s of vrienden met een grote schoenmaat (maat 45-46). De patronen bieden ook qua smaak voor ieder wat wils: van kleurrijke bonte sokken tot stijlvol met grijs en van puur natuurlijk tot romantisch zoet. Er staat ook een apart hoofdstuk in met tips & tricks voor hoe je de maat van een aantal patronen uit dit boek kunt aanpassen, zonder het effect van de motieven te verliezen. Plus een uitvoerige uitleg van alle basistechnieken (met link naar online-video’s)!
Soxxbook 2 – Family & Friends (€ 18,50 – ISBN 9789462502130 – Forte Uitgevers)


Doe het lekker zelf!

De titel van dit boek blijft een glimlach op ons gezicht toveren, net zoals de binnenkant! In Doe het Lekker Zelf! laat Jinkse Verpalen zien hoe leuk, eenvoudig, hip en eigentijds DIY-projecten kunnen zijn. Doe het lekker zelf! bevat 30 zelfmaakideeën waarmee je unieke items maakt voor in je huis bijvoorbeeld, maar ook om zelf te dragen of cadeau te doen aan iemand. Het leuke van dit boek vinden wij de variatie in materialen die Jinske heeft gebruikt: hout, papier, beton, servies, draad, leer, klei, inkt&verf, textiel en metaal. Vind jij het ook leuk om creatief bezig te zijn met allerlei materialen dan bevelen we je dit boek van harte aan!
Doe het lekker zelf! (€ 20 – ISBN 9789043920834 – Kosmos Uitgevers)


Stippen
Wat een superleuk boek is Stippen. van Stipstijl! Zelf vinden wij stippen (het beschilderen van keramiek door middel van het zetten van stipjes) ook ontzettend leuk om te doen. En met dit toffe boek van Nienke van der Zwan wordt het zelfs nog leuker! Het boek geeft duidelijke uitleg over de techniek en welke materialen je nodig hebt. Maar het bevat ook mooie patronen om zelf direct mee aan de slag te gaan! Dus… heb je nog nooit gestipt? Maar wil je het wel heel graag een keertje doen? Dan is dit boek echt iets voor jou. Of… heb je ooit een workshop stippen gevolgd maar wil je weer wat extra inspiratie opdoen? Ook dan is het boek Stippen. een aanrader!
Stippen. (€ 19,99, ISBN 9789043930582, Kosmos Uitgevers)