De eerste boekjes

Sinds juni 2018 heeft (Loes van) Freubelweb een eigen uitgeverij: Livres de Louise. Inmiddels zijn er bij deze uitgeverij 9 handwerkboeken verschenen. Maar wat veel mensen niet weten, is dat de eerste boekjes die (Loes van) Freubelweb maakte al in 2012 verschenen…

In die tijd werkte ik (Loes) nog bij Miller Media een communicatiebureau in Nijmegen. Daar maakten wij boeken en bladen, vaak in opdracht van anderen. Zo ben ik bijvoorbeeld jarenlang hoofdredacteur geweest van Wining&Dining, een culinair magazine. Maar maakte ik ook het magazine Way of Life bijvoorbeeld voor Bunzlau Castle en het Xenos woonmagazine. Voor de Xenos maakten we bij Miller Media ook kookboekjes. Misschien herinner je je deze nog wel. Het waren van die leuke kleine vierkante kookboekjes met een ronde foto erop.

In dezelfde lijn als de Xenos kookboekjes heb ik in 2012 ook freubelboekjes gemaakt voor de Xenos. Vier boekjes met 20 zelfmaakideeën en ieder een eigen thema: Textiel, Vilt, Papier en Kralen. Opvallend is dat Xenos destijds bewust de keuze maakte om geen Garen-boekje te laten maken. Dat was toen een product dat zij nog niet voerde in het assortiment en dat niet bij Xenos paste. Nu is dat wel anders natuurlijk en zo zie je maar weer wat er in een paar jaar tijd allemaal veranderen kan.

Alle projecten in deze freubelboekjes werden door mij bedacht en gemaakt. Ik herinner me nog goed dat het tijdsbestek waarin de boekjes moesten worden gemaakt echt vreselijk kort was en dat mijn huis wel een ontploft handwerklokaal leek. Overal lagen knutselspullen en projecten… Haha, het was wel echt een hele klus ja, maar wel weer een hele leuke!

De fotoshoot vond plaats in de fotostudio van Renée Frinking. Iemand waarmee ik onlangs weer heb mogen samenwerken en wel voor het PLUS kerstmagazine dat momenteel in de winkels ligt. Ik denk dat veel mensen niet weten dat ik naast Freubelweb en Livres de Louise nog veel meer ‘dingen’ doe. Maar nu ik samen met jullie via deze weg (en via het Instagram-account van Freubelweb) terugkijk op 10 jaar Freubelweb, zullen die ‘dingen’ vast en zeker ook nog wel aan bod komen.

In deze reeks blogposten over ’10 jaar Freubelweb’ verschenen eerder:
Hoe het begon…
Holy Stitch!
Arne en Carlos
Op de beurs in Parijs