Loes van Freubelweb

173 Posts 467983 Bekeken
Terug naar blog-startpagina

Crochet Alongs

05 september 2019 Categorieen: Algemeen

Aan het begin van een nieuw freubelhoogseizoen, zoals wij de maanden oktober, november en december altijd noemen, starten er ook vaak een boel leuke nieuwe CAL’s: Crochet Alongs. CAL’s, oftewel haakprojecten waarvan het patroon in delen wordt vrijgegeven en waaraan je met anderen tegelijkertijd kunt werken.

Het leuke en fijne van ‘tegelijkertijd’ met anderen aan een haakproject werken, is dat je elkaar vragen kunt stellen over het patroon bijvoorbeeld. Stel dat je iets niet begrijpt of als je misschien twijfelt over de kleur, de grootte van de haaknaald, het garen dat je wilt gebruiken, kun je dat heel eenvoudig aan een van de andere deelnemers vragen. Door tegelijkertijd samen aan een project te haken kun je elkaar ook inspireren en motiveren. Ook heel fijn omdat je met een CAL vaak een wat groter haakproject maakt dat anders misschien eerder in een mand met onaffe projecten zou belanden dan met de ‘steun’ van je medehaaksters.

Met tegelijkertijd samen haken bedoelen we overigens niet per se dat je ook echt daadwerkelijk in een en dezelfde ruimte aan het haken bent. Iedereen haakt zelf op een eigen plek aan het project, maar iedereen start wel tegelijkertijd aan het project. De patroondelen worden vaak in een Facebookgroep, op Ravelry en/of via e-mail gedeeld. En in deze online omgevingen is dan ook vaak de gelegenheid tot het delen van foto’s van de vorderingen die worden gemaakt en/of het stellen van vragen.

Eerder schreven we op ons blog al over allerlei CAL’s, KAL’s (KnitAlongs) en SAL’s (StitchAlongs). Als je dit blog wilt lezen, klik dan hier


Zelf starten we op 14 september ook weer met de Freubelweb Wolcafé CAL. In 2017 hebben we al eens eerder zo’n CAL georganiseerd en toen was het resultaat de prachtig mooie wandhanger die je hierboven op de foto ziet staan. Gemaakt met garen van Borgo de Pazzi en mooie houten ringen. De CAL die we dit jaar gaan maken, maken we ook met het mooie kwaliteitsgaren van Borgo de Pazzi. En ook de houten ringen zullen weer te zien zijn, plus nog iets anders namelijk… een aantal plantjes! Luchtplantjes om precies te zijn. En daar waar we vorige keer de techniek van het weven ook een klein plekje gaven in de CAL, komt bij de nieuwe CAL de knooptechniek (macramé) ook af en toe om de hoek kijken. Maar hoofdtechniek is en blijft het haken!

Freubelweb Wolcafé CAL
De patroondelen van de Freubelweb Wolcafé CAL worden gratis gedeeld in de speciale Freubelweb Wolcafé CAL Facebookgroep. Daar vind je trouwens ook nog de patroondelen van de vorige Freubelweb Wolcafé CAL om de wandhanger te maken (onder het kopje Bestanden). Je kunt je eigen materiaal gebruiken om de Freubelweb Wolcafé CAL te maken, maar als je wilt is er ook een compleet haakpakket verkrijgbaar – inclusief houten ringen en luchtplantjes natuurlijk! Dit haakpakket is verkrijgbaar bij Wolcafé. Klik hier om naar de webshop van Wolcafé te gaan.

Het eerste patroondeel zal op zaterdag 14 september worden gedeeld in de Freubelweb Wolcafé CAL Facebookgroep. Vanaf 7 september worden de pakketten verstuurd.


Andere leuke CAL’s, KAL’s en SAL’s

Zoals gezegd starten er binnenkort nog meer leuke CAL’s, KAL’s en SAL’s. We zetten ze hieronder op een rijtje en zullen het lijstje blijven aanvullen als we nieuwe projecten tegenkomen:

– Haak een schitterende vierkante deken met de Fairytales CAL ontworpen door Iman van der Kraan. Deelname is gratis. Garenpakket is evt. beschikbaar. Patroon in het Nederlands. Start op 5 september 2019.

– Brei een  feestelijke sok met de KAL #Knitenknotalong ontworpen door Bianca Boonstra van Chefwol speciaal voor de Knit&Knot beurs. Deelname is gratis. Garenpakket is evt. beschikbaar. Patroon in het Nederlands. Start op 6 september 2019.

– Haak de leukste kerstfiguren met de Ricorumi Crochet Along – The 12 days of Christmas. Deelname is gratis. Patroon in het Engels. Start op 6 september 2019.

– Haak met de CAL Capeshawl een prachtige ronde omslagdoek ontworpen door Just D.D. Design. Deelname is gratis. Patroon in het Nederlands. Start op 19 september 2019.

– Haak een prachtige deken bestaande uit verschillende blokken met Nature’s Walk CAL  ontworpen door Cherry Heart. Deelname is gratis. Patroon in het Engels. Start op 24 september 2019.

– Haak een prachtige rechthoekige deken met de Rozeta CAL van Scheepjes ontworpen Lilla Bjorn Crochet. Deelname is gratis. Garenpakketten zijn evt. beschikbaar. Patroon in het Nederlands. Start op 9 oktober 2019.

 

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven