Creatieve terugblik

Op de laatste dag van het jaar kijken we terug op een bewogen jaar waarin veel gebeurd is. Het is en blijft ongelooflijk dat Freubelweb alsmaar blijft groeien en groeien. We zijn daar ontzettend dankbaar voor! Voor het nieuwe jaar hebben we weer een heleboel leuks voor jullie in petto, maar voordat het zover is, kijken we natuurlijk even terug. Wat gebeurde er op het creatieve vlak allemaal in 2019 bij Freubelweb?

Allereerst maakten we samen met een heleboel bekende Nederlandse bloggers een serie boekjes voor het goede doel: de Esther Vergeer Foundation. Na het eerste boekje Kerst & Winter Haaksels konden Pasen & Lente Haaksels, Zomer & Zee Haaksels en Herfst & Bos Haaksels natuurlijk niet uitblijven. Heel tof dat we door krachten te bundelen, samen met jullie, dit mooie goede doel kunnen steunen. Daarvoor willen we jullie, ook namens de Esther Vergeer Foundation, van harte bedanken.

Borduren
Ook organiseerden we dit jaar in samenwerking met Vervaco weer tweemaal een Secret Stitch Along. Een geheim borduuravontuur waarbij je van te voren niet weet wat je gaat maken. Wekelijks wordt er een deel van het patroon vrijgegeven o.a. in de Secret Stitch Along Facebookgroep en kom je er stukje bij beetje achter wat je aan het borduren bent. Superleuk en al een jaren een groot succes. Dit zijn de borduurprojecten die we afgelopen jaar hebben gemaakt.

Haken
En na een jaar van afwezigheid was het dit jaar ook weer tijd voor een Freubelweb Wolcafé CAL. Een crochet along waarbij ook de houten ringen weer van stal werden gehaald, maar er ook luchtplantjes aan te pas kwamen. Het resultaat was een prachtige hanger die je evt. ook in losse delen kunt haken en gebruiken. Het gratis haakpatroon kun je nog steeds downloaden in de Freubelweb Wolcafé Facebookgroep. En bij Wolcafé kun je een compleet pakket kopen om deze hanger, inclusief plantjes, te haken.

Video’s
Ook namen we dit jaar een aantal keren plaats voor de camera, een videocamera om precies te zijn. We maakten podcasts samen met Annemarie van Annemarie’s Haakblog en Monique van Atelier Kleurrijk Vilt. Ook schoven Irene  van Sugaridoo en Alyssa van Stitchonomy samen aan tafel bij Loes om over hun passie voor handwerken te praten. Leuke podcasts om te luisteren tijdens het handwerken of te bekijken als je dat liever doet. Voor het merk DécoTime maakte Loes bijna wekelijks een knutselvideo. Vind jij het net als Loes ook leuk om naast haken, breien en borduren af en toe met o.a. papier en lijm in de weer te gaan, klik dan hier om die video tutorials te bekijken.

Uniek haakboek
En tot slot van dit bewogen jaar afgelopen maand nog een prachtig mooi haakboek bij Livres de Louise, de uitgeverij van Freubelweb. Het boek Pollevie Style bevat naast een heleboel patronen van Ellen Deckers van byPollevie ook allerlei leuke extra’s zoals een uitneembare liniaal (die ook heel handig als boekenlegger of leeswijzer gebruikt kan worden), tabbladen, stickers, mix&match pagina, notitieblaadjes en een handige pocket om bijvoorbeeld wollabels in te bewaren. Een uniek haakboek zoals we die met onze uitgeverij graag nog veel meer willen gaan maken. En dat we daarop niet lang hoeven te wachten, hadden jullie misschien al gezien in onze webshop 😉 En zo niet, dan lees je er in een van de komende blog alles over!

Om we van mening zijn dat een digitale pdf het boek Pollevie Style geen eer aan doet, maakten we er een filmpje van zodat je zelf kunt zien dat er nog niet eerder een haakboek zoals dit is verschenen.


NB: 

Van het boekje Kerst & Winter Haaksels zijn nog maar enkele tientallen exemplaren beschikbaar in onze Freubelweb Webshop. Wil je dit boekje ook nog bemachtigen om je serie bijvoorbeeld compleet te maken. Wacht dan zeker niet te lang met bestellen!

Het borduurpakket van het meisje met de rode bloemen is momenteel nog (met korting!) verkrijgbaar in de Freubelweb Webshop. De bijbehorende patroondelen vind je in de Secret Stitch Along Facebookgroep.