Loes van Freubelweb

164 Posts 366446 Bekeken
Terug naar blog-startpagina

Crea Weekend

21 oktober 2015 Categorieen: Algemeen

Het Crea Weekend is een beurs die door Evenementenhal.nl georganiseerd wordt op 3 verschillende locaties in Nederland: Hardenberg, Venray en Gorinchem. Freubelweb bezocht eind september het Crea Weekend in Hardenberg. Een leuke beurs met een groot en divers aanbod exposanten. Naast een redelijk groot aantal kramen met kaarten, papier en kralen waren er flink wat kramen met garen, wol en vilt, maar ook met andere hobby toebehoren.

Zoals de kraam van meneer Tan bijvoorbeeld. Hij demonstreerde hoe je op basis van de zogenaamde vingerveegtechniek de mooiste kaarten kunt maken mbv acrylkrijtjes en malletjes die hij (dik 80 jaar oud!) allemaal zelf heeft gemaakt. Toen ik dat hoorde, kon ik niet anders natuurlijk dan twee pakketjes met kaarten kopen. Mijn keuze viel op de magnolia en de kolibrie omdat die qua kleur zo mooi bij elkaar passen.
IMG_1537IMG_1577

Verderop bleef ik hangen bij een kraam waar prachtige bedeltjes werden verkocht, maar ook omdat ik gezellig aan de praat raakte met de eigenaresse. Mijn Brabantse tongval herkende ze nl direct en toen ze ernaar vroeg, bleken we ook nog eens allebei oorspronkelijk uit Eindhoven te komen. En ja, dat schept natuurlijk een band natuurlijk zeker zo ver van huis in Hardenberg 😉IMG_1547
In de tweede hal stuitte ik vrijwel direct op de kraam van KreaGeja. De prachtige wolletjes om zelf te vilten of te spinnen die daar lagen uitgestald, werkten als een magneet op mij. Ik viel als een blok voor de merinowol geverfd in vrolijke snoepkleurtjes. Eigenlijk had ik nog wel veel meer willen kopen, maar verstandiger leek het me om toch eerst het spinnen goed onder de knie te krijgen…
IMG_1562
Een van mijn andere favorieten op de beurs was de kraam van De IJverige Dames. Hier werden allerlei pakketjes en materialen verkocht in het kader van de zogenaamde vergeten handwerktechnieken, zoals frivolité bijvoorbeeld en hardanger borduren. Aangezien deze twee technieken (ook) al enige tijd op mijn things-to-learn lijstje staan, kocht ik van beide een pakketje.IMG_1578IMG_1570
Op het Crea Weekend stonden zoals gezegd best veel kramen met kralen, maar er was er maar een waarbij gedemonstreerd werd hoe je met kraaltjes kunt weven. Al heel lang was ik op zoek naar de mooie miyuki kraaltjes die zich hiervoor eigenlijk het beste lenen en warempel daar lagen ze. Als een kind zo blij met een zakje miyuki kraaltjes en een speciale splitnaald, een naald waarbij je de draad niet door een oogje hoeft te halen maar simpelweg tussen de punt steekt door deze open te splijten, was ik met deze laatste aankoop op een beurs die mij aangenaam verrast heeft.
IMG_1572IMG_1581
Met twee tassen vol fijne freubelspullen plofte ik uiteindelijk neer in het restaurant van de Evenementenhal. Een kopje thee had ik wel verdiend, vond ik. En een gevulde koek erbij ook. Eens kijken wat ik allemaal nog meer had gekocht… een pakketje om een zonnehanger te haken bij De Kettingkast (plus leuke hartvormige neusjes voor gehaakte diertjes of diertjes van vilt bijvoorbeeld), een Home Sweet Home borduurwerkje en oh ja, die superleuke bedeltjes bij die gezellige Brabantse dame. Wat jammer dat ik eerst nog een dik uur moest rijden voordat ik thuis was, liefst was ik namelijk meteen aan de slag gegaan met deze fijne freubelbuit! Kortom, een geslaagd bezoek aan het Crea Weekend in Hardenberg. Aankomend weekend vindt in Gorinchem het derde en laatste Crea Weekend dit jaar plaats. Dus mocht je kans zien…, dan is deze beurs zeker een bezoekje waard!
IMG_1579IMG_1560

PS: Inmiddels heb ik de zonnehanger gehaakt (leuk is hij geworden he?), de vingerveegtechniek uitgeprobeerd (ik ben in het geheel niet ontevreden) en heb ik een cursus wol spinnen gevolgd (geweldig !!!) zodat ik een volgende keer wel (geoorloofd) meer wol kan/mag kopen!

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven