Loes van Freubelweb

163 Posts 353993 Bekeken
Terug naar blog-startpagina

Brei- en Haakfestival in Arnemuiden

06 juni 2017 Categorieen: Algemeen

Afgelopen zaterdag vertrok ik in alle vroegte naar Zeeland, naar mijn favoriete eiland Walcheren, naar mijn favoriete wolwinkel, de winkel van Jeanet in Arnemuiden. Niet alleen om haar winkel te bezoeken, maar ook om een kijkje te nemen op het Brei- en Haakfestival dat Jeanet voor de tweede (of was het nu eigenlijk al de derde) keer organiseerde. En – ik had niet anders verwacht – het was een feestje!

“Hey wat fijn dat je er bent!” Jeanet verwelkomt me met een hartelijke knuffel wanneer ik een uurtje te vroeg arriveer op de Markt in Arnemuiden. “Precies op tijd want de koffie staat klaar!” Op het plein staan allerlei tenten met workshopsruimtes, bollen wol liggen uitgestald op tafel, met name de Unikat heeft natuurlijk een onweerstaanbare aantrekkingskracht op mij, en de mooiste gebreide en gehaakte creaties worden tentoongesteld. Het zonnetje schijnt en iedereen heeft er zin in vandaag. Eigenlijk is alles al klaar en hoef ik niet meer te helpen. Genoeg tijd dus om al in alle rust even een kopje koffie te drinken en gezellig te kletsen.

Vandaag zullen er een aantal bekende blogsters aanwezig zijn zoals Jellina Verhoef, Sascha van de lappenpoppen, Jolanda en Naomi van de bekende Double Trouble en Mix ’n Match CAL-dekens en de oh zo talentvolle Wieke. Zij zullen ook workshops geven en hun mooie creaties laten zien. Jellina kende ik natuurlijk wel, maar had haar nog niet eerder in het echt ontmoet. Samen maakten we een rondje over het marktplein en bekeken al het moois. Vandaag zal Jellina een workshop geven waarbij je een bloemenarmbandje kunt haken. Een met succes want haar workshops werden de hele dag non stop druk bezocht. Het patroontje heeft Jellina inmiddels op haar blog gedeeld en is ook op Freubelweb erg populair.

Ik had bedacht dat ik vanaf het Brei- en Haakfestival live wilde vloggen en had daartoe de dag ervoor speciaal een selfie-stick gekocht. Vloggen is iets wat ik maar heel af en toe doe en stiekem vond ik het wel een veilig, minder spannend, idee om dit samen met Jellina te doen. Zo gezegd, zo gedaan… Met de nieuwe selfie-stick in de hand kondigden Jellina en ik het begin van het Brei- en Haakfestival aan en plaatsten dit filmpje op Facebook. Maar wat bleek… we stonden op onze kant! Ik had de telefoon op de selfie-stick moeten kantelen om ons op Facebook recht in beeld te krijgen! Haha, ja dat was wel beetje een blunder, maar daarmee was ook gelijk het vlog-ijs gebroken. En heb ik later op de dag nog een aantal vlogs opgenomen die je hier, hier en hier kunt bekijken.

Zelf had ik me ook ingeschreven voor een workshop, namelijk de workshop garen verven in een weckpot gegeven door Jo Hanna. Dat had ik namelijk nog nooit gedaan, en het zelf verven van garen stond hoog op mijn lijstje van dingen die ik heel graag nog eens wilde doen. En jeetje wat was dat leuk zeg! Zo gaaf om je eigen garen te maken. Allereerst konden we mbv een voorbeeldenboek gemaakt door Jo Hanna kiezen welke kleuren we wilden gaan gebruiken. Hoe het garen er precies uit komt te zien, is en blijft een verrassing vertelde Jo Hanna want tijdens het verfproces kan er van alles proberen. Onze garens werden eerst geweekt in een waterazijnoplossing alvorens we er in de weckpot verf aan toevoegden. Hiervoor gebruikten we een pipet zodat je ook makkelijk kon spelen met de verschillende kleuren. Het was nog best even een klusje om de hele streng garen op die manier te verven, maar het was ook heerlijk rustgevend om te doen. De dames in mijn groepje waren ook allemaal erg enthousiast over deze leuke workshop en in de weckpotten ontstonden de mooiste kleurcreaties. Toen we klaar waren, ging de weckpot dicht en kregen we hem samen met de verdere instructies mee naar huis. Jammer misschien dat we nu nog niet meteen konden zien hoe onze garens eruit komen te zien, maar die spanning maakte het eigenlijk juist ook heel leuk. In een volgend blog zal ik laten zien hoe mijn garen is geworden. En zal ik ook een aantal garens van de andere deelnemers laten zien. Natuurlijk heb ik tijdens de workshop ook nog gevlogd. Dat filmpje kun je hier bekijken.


Ik vertelde eerder al over de mooie bollen Unikat die in een van de kraampjes lagen. Ik had mezelf beloofd dat ik een zo’n mooie bol mocht kopen vandaag. Ik heb namelijk zoveel goeie dingen over dit garen gehoord dat ik heel nieuwsgierig was geworden naar hoe het is om er zelf mee te werken. Maar ja, kies er dan maar eens eentje uit, al uit die mooie bollen. Dat was nog niet zo heel eenvoudig… zal ik die mooie groene met koraalrood nemen, of toch die denimblauwe… oh ja en die met dat roze dan ook heel mooi… Het was haast onmogelijk om een keuze te maken, maar toen viel mijn oog op een bol met prachtige strandkleuren. De kleuren verlopen van zandkleur via hemelsblauw naar een hele lichte crèmekleur. En de naam van deze bol? Die bleek Strandgut te zijn! Nou beter en meer toepasselijk dan dat kon het niet dus mijn keuze was gemaakt! Zo blij als een kind stopte ik de bol Unikat in de leuke Arnemuiden tas met inhoud die ik als goodiebag die ik erbij cadeau kreeg. Wat een verwennerij! Ook kreeg ik er een supermooi haakpatroon van de vlammensjaal bij gemaakt door Sascha Blase-Van Wagtendonk. Perfect patroon voor de bol Unikat! Kijk maar, want eenmaal thuis ben ik natuurlijk gelijk begonnen met haken en het patroon – en het garen – haken heeeerlijk weg! Het garen glijdt door je vingers en het is heel mooi om te zien hoe geleidelijk het kleurenverloop verandert. Alles wat ik tot nu toe over Unikat heb gehoord, is dus inderdaad waar 😉

En zo vloog de dag voorbij, eigenlijk voordat ik er erg in had. Het is zo heerlijk om samen te genieten van mooie garens en dat heerlijke handwerken. En te kunnen praten en kletsen erover, ook met mensen die je nog helemaal niet kende! Zo was ik diep onder de indruk van Erry, een van de sokkendokters die ook op het Brei- en Haakfestival was, nog nooit heb ik zo’n mooie breirol gezien (zie blog met fotoverslag). Knap hoor hoe ze dat kan maken! Ook heb ik heel gezellig gekletst met een bezoekster die van alles wist over quilten en patchwork. Heel wat anders, maar ook zo leuk! Zeker nu ik zelf pas een nieuwe naaimachine heb gekocht waarmee ik wilde quiltplannen heb 😉 Maar goed, ook daarover later meer! Voor nu rond ik het verslag over het Brei- en Haakfestival even af. Volgend jaar ga ik er zeker weer naar toe. Heb ik jou ook enthousiast gemaakt? Zet dan alvast een kruis in je agenda op de eerste zaterdag van juni in 2018 want dan vindt het Brei- en Haakfestival 2018 plaats. Zie ik je dan?

Oh, en ik heb naast diverse filmpjes die ik op ons You Tube kanaal heb geplaatst, ook nog heel veel foto’s gemaakt tijdens het Brei- en Haakfestival 2017. Deze foto’s heb ik verwerkt in een fotoverslag dat je hier kunt bekijken.

 

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven