Borduren voor in je huis

Borduren is echt helemaal terug van weggeweest en zeker niet alleen meer voorbehouden aan oma’s. Ook steeds meer jonge mensen borduren en maken er de leukste mooiste creaties mee.


Zelf houden we van allerlei soorten borduurwerk: van klassieke merklappen tot kitscherige taferelen. Van uitdagende quotes tot schilderachtige werkjes. Onze trappenhal hangt er vol mee. Toen we dit leuke gratis borduurpatroontje van Sew Botanical vonden, waren we op slag verliefd. Sew Botanical maakt zoals de naam al doet vermoeden vooral borduurpatroontjes waarop planten te zien zijn, maar dan wel gecombineerd met interieur. Zo zie je ook leuke bankstellen, stoelen en kleedjes bijvoorbeeld terug komen. Maar staan de planten ook in hippe plantenstandaards of hangen ze in leuke zelfgemaakte macramé plantenhangers. Zo laat Sew Botanical zien dat borduren weer helemaal hip & happening is en perfect past in moderne interieurs!

Naast het gratis borduurpatroontje dat we al eerder op Freubelweb plaatsten, zagen we dat er nog een aantal andere patroontjes van Sew Botanical gratis beschikbaar zijn. We hebben ze hieronder geplaatst. Wil je een patroontje maken? Klik dan op de afbeelding om naar het gratis patroon te gaan.

Macramé Hanging Plants
Cosy Plant Corner
Macramé Scene
Monstera Love

De zussen Alisha en Roisin zijn de drijvende kracht achter Sew Botanical. Ze wonen in Engeland, in het plaatsje Hull. Ze ontwerpen en maken hun borduurpatronen zelf en verkopen ze via Etsy. Als je het leuk vindt kun je ze ook volgen op Instagram en/of Facebook.