Boeklancering PollevieStyle

Gisteren was een fantastische dag. Het was de dag van de lancering van het boek Pollevie Style. Een boek dat op 17 december verschijnt en waar we (Ellen Deckers, ik en Cynthia Spence, de vormgeefster) heel wat maandjes hard aan hebben gewerkt. En na al die tijd is het boek er dan eindelijk… een moment dat gevierd moet worden en dat deden we bij het Koperdraadje in Alblasserdam.

Om half 10 kom ik de winkel van Lia in Alblasserdam binnenlopen. Ellen, haar moeder en vriendin Sungi (tevens fotograaf van veel van de prachtige foto’s in het boek en ook degene die de foto’s in dit blog heeft gemaakt) zijn al druk bezig met het versieren van de winkel en het klaarmaken van de tafel waar straks een aantal genodigden aan zal schuiven. Familie en vrienden van Ellen die het ‘boekmaak’-proces allemaal van nabij hebben meegemaakt.

Stuk voor stuk druppelen de dames (en broer) van Ellen binnen en kunnen dan eindelijk  de tassen met daarin naast een aantal goodies natuurlijk ook een exemplaar van het boek worden uitgedeeld. Maar niet voordat Ellen kort vertelt over de totstandkoming van het boek en ik zelf ook nog een en ander toelicht over alle extra’s in het boek. Want dat PollevieStyle niet zomaar een haakboek is, dat wordt meteen duidelijk wanneer je het boek openslaat.

Het bevat namelijk een uitneembare liniaal waarmee je niet heel eenvoudig een proeflapje bijvoorbeeld kunt opmeten, maar die ook uitstekend dienst doet als boekenlegger of als leeswijzer. Doordat het boek een wire-o heeft, blijft het namelijk heel fijn openliggen en blijft die liniaal er ook perfect op liggen. Reuze handig dus en bovendien ziet de liniaal er ook nog eens heel tof uit.

De verschillende hoofdstukken in het boek zijn bovendien allemaal voorzien van een tabblad. Zo ga je heel eenvoudig van de basispatronen door naar de applicaties en van de applicaties bijvoorbeeld weer terug naar de versieringen. Achter het laatste tabblad vind je bovendien nog de Extra’s in het boek. Dat zijn onder andere een handige manier om de kleuren en versiersels te mixen en te matchen, notitieblaadjes om je eigen haak-aantekeningen op te maken en twee velletjes stickers geheel in de stijl van Pollevie. Zo leuk! Tot slot vind je helemaal achterin ook nog een pocket waarin je bijvoorbeeld restjes garen kunt stoppen of labels van bolletjes wol bijvoorbeeld.

Samen met Cynthia, de vormgeefster

Misschien denk je dan dat je dan alles hebt gehad… maar nee dat is niet zo. In het boek zelf zit nog een extra patroon verstopt… dat vind je wanneer het hele boekblok (aan de wire-o) optilt. Het is een patroon dat laat zien dat we letterlijk ons hart in het boek hebben gestopt. Dat het eindresultaat zo mooi is geworden, hadden we alledrie niet durven hopen. Maar ik kan echt in alle eerlijkheid zeggen dat ikzelf nog nooit een haakboek als dit heb gezien en dat zegt veel want ik heb in mijn Freubelweb leven een boel haakboeken voorbij zien komen.

 Het boek laat ook zien wat voor soort boeken ik met mijn uitgeverij Livres de Louise wil maken: boeken die anders dan anders zijn. Die laten zien dat een boek maken op zichzelf ook een creatief proces is en dat je het met behulp van vormgeving, drukwerk en gebruik van o.a verschillende soorten papier helemaal kunt afstemmen op de stijl van de ontwerper en/of het thema van het boek. Zo past dit boek door al die toffe extra’s en de vormgeving van Cynthia echt perfect bij de kleurrijke uitbundige stijl van Pollevie. Super om te zien dat dat wat je in je hoofd hebt, ook daadwerkelijk gelukt is.

Onder het genot van koffie, thee en overheerlijke bijpassende taartjes van de bakker werd er volop door het boek gebladerd en was iedereen het erover eens: wat een supergaaf boek is het geworden! Vervolgens gingen we aan de slag met een superleuk extra patroontje: een boekband met een kevertje erop. Erg leuk om te maken en perfect voor om het PollevieStyle boek natuurlijk!

Mama & ik

En toen we daar – al kletsend en lachend – mee bezig waren… stond ineens mijn moeder ook in de winkel! Wat een superfijne verrassing was dat zeg! Helemaal uit Eindhoven met trein en bus naar Alblasserdam gereisd om me te feliciteren met dit alweer zesde boek van mijn uitgeverij Livres de Louise. Nou ik kan je vertellen dat ik daar heeel erg blij mee was!

Lia & Ellen

De dag verliep verder zoals hij was begonnen, gezellig en fijn. Voor iedereen die die dag het boek kocht, had Ellen nog een extra verrassing en dat werd ook zeer door de dames gewaardeerd. Het was echt een dag om met een heel fijn gevoel op terug te kijken en ik wil in het bijzonder Lia van het Koperdraadje nogmaals heel hartelijk bedanken voor haar gastvrijheid. Ben je nog nooit in haar winkel geweest, dan zou ik dat zeker een keer doen! Ze heeft een prachtig mooi assortiment garens in haar winkel waaronder ook schitterende zelf geverfde en zelfs ook zelf gesponnen garens. Echt om te smullen zo mooi 😉

Verkoopadressen
Wil je na het lezen van deze blog ook in het bezit komen van het boek PollevieStyle? Dat kan! Natuurlijk is het boek te koop in onze Freubelweb Webshop, maar ook in de webshop van Ellen en diverse online boekwinkels en handwerkwinkels waaronder: Creamijn, Creahuys 41, CuteDutch, Suzanne’s Handwerkshop, Woll of Fame, Studio Sier, Wolcafé, Stoffen & Stiksels, Wolplein, Wollstreet, Het Kleinvak, Breikunst, ByPhilon, Marlaine, de Haakfabriek, Caro’s Atelier, Knotten, Homemade4U en het Koperdraadje.

Staat jouw favoriete handwerkwinkel er niet tussen? Geef dan bij deze winkel aan dat de eigenaar/eigenaresse contact met Freubelweb op kan nemen om de boeken te bestellen.

De boekenband die ik heb gehaakt en prachtige droogbloemen (van Biko’s) die ik kreeg van Ellen