Boekenfeestje(s)

Vorige week zaterdag werd bij Wolcafé in Schoonhoven een heel leuk boekenfeestje georganiseerd ter gelegenheid van het nieuwe boek Kabels & Structuren Haken. En als er een feestje gevierd wordt, dan is Freubelweb natuurlijk graag van de partij!

Kabels & Structuren Haken is, na Haken en sfeer en Kabels Haken, alweer het derde boek dat Leonie Schellingerhout, eigenaresse van Wolcafé, heeft gemaakt. Het boek bevat heel veel mooie projecten waarbij de techniek van het haken van kabels en structuren wordt toegepast. Je haakt hierbij de steken voor- en achterlangs de vorige steken ipv ze in de steken zelf te haken, waardoor het haakwerk een mooie structuur krijgt.

Het leuke van het boekenfeestje was dat je de projecten uit het boek in het echt kon bewonderen. Kijk bijvoorbeeld eens hoe mooi deze deken is en die poef, een supergave combinatie toch?

Of deze lieve deken met konijntjes erop… erg leuk om te maken voor wanneer een kleintje op komst is. Het knuffelkonijntje dat erbij ligt, staat niet in het boek maar kun je wel als los patroontje/pakketje kopen.

Deze konijntjes staan wel in het boek beschreven. Zelf zijn we er thuis al eerste mee aan de slag gegaan. Gewoon omdat ze zo lief eruitzien! Het patroon van de sterrendeken vind je trouwens ook terug in het boek.

Natuurlijk kon je op het boekenfeestje ook je boek laten signeren en/of de foto gaan met de auteur. En dat vinden wij altijd leuk 😉

Ook was er allerlei lekkers te eten en te drinken, kortom een erg leuk en gezellig feestje waarvan we zeker genoten hebben! En het boek Kabels & Structuren Haken is een absolute aanrader! Heel knap hoe Leonie steeds weer weet te verrassen met haar mooie ontwerpen. Ook houden we erg van de mooie subtiele, zachte kleuren die zij gebruikt. Wij zijn fan!

Nog meer boekenfeestjes!
Lijkt het jou ook leuk om binnenkort eens naar zo’n boekenfeestje te gaan? Dat kan, er staan er namelijk een aantal op het programma die voor iedereen toegankelijk zijn:

Op 16 september vindt er bij Wolplein van 11:00 – 13:30 uur een boekenfeestje plaats ter gelegenheid van Alles is Haken Home, het nieuwe boek van Saskia Laan. Inschrijven niet nodig. Gratis entree.

Op 16 september vindt er bij Echtstudio van 12:00 – 16:00 uur een boekenfeestje (incl. mini-workshop) plaats ter gelegenheid van Blijhakertjes, het nieuwe boek van Marlies Strijker-During. Inschrijven niet nodig. Gratis entree.

Op 23 september vindt er bij Atelier Bonita Loka van 10:30 – 12:30 uur een meet&greet plaats met Claire Boeter. Haar nieuwe boek byClaire Fashion verschijnt weliswaar pas in november maar toch kun je al wat projecten zien uit haar nieuwe boek en Claire praat je bij over de precieze inhoud van het nieuwe boek. Inschrijven via Atelier Bonita Loka. Gratis entree.