Lodibreitook

3 Posts 1158 Bekeken 1 Geloved 0 Reacties
Terug naar blog-startpagina

Mijn eerste echte haarwerkje : Knor en Molly

01 februari 2016 Tags: haken

Na het vele oefenen met haken was ik wel klaar met Stoere Stijn en Alleskunner Albert. Het was tijd voor het echte werk. Nog niet te moeilijk, was mijn motto. Eerst maar met iets gemakkelijks beginnen.

Ik ging opzoek naar haakwerkjes en kwam terecht op de site van mevrsnoeshaan. Haar laatste post is van April 2014, maar ik wil haar naam zeker wel benoemen. Tenslotte komt het haakpatroon van haar site af.

Ik zocht op haar site en vond het haakpatroon van varkentje Molly. Na het patroon hebben gelezen, dacht ik dat ik dit wel zou kunnen. Bij gebrek aan roze draden kozen de jongens rood en groen uit.

Het patroon begon met de magische ring. Oke….ehhhh, lang leven You-Tube en met dank aan een filmpje leerde ik de magische ring te haken. Varkentje knor – de rode varken- ( zo was het varkentje gedoopt door de oudste) was eerst aan de beurt. Ik volgde het patroon nauwgezet op en tot mijn eigen verbazing kwam er echt vorm in en na wat haak werk was het eerste varkentje af.

Ik merkte wel dat ik het lastig vond om alle losse onderdelen op hun juiste plek te krijgen dus het kopen van spelden was vereist voor het tweede varkentje.

Varkentje Molly, ging ook voorspoedig en door de hulp van de spelden, zit zij even iets steviger op haar poten.

De jongens zijn super blij met hun nieuwe vriendjes. En ik….ik heb dit varkentje maar weer even gewassen.

haken6

Deze blog verscheen eerder op www.lodiblogtook.com

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven

BOEKEN VAN LIVRES DE LOUISE

Kerst & Winter Haaksels