Lodibreitook

3 Posts 1880 Bekeken 1 Geloved 0 Reacties
Terug naar blog-startpagina

Ik ga op reis en ik ga haken: Vliegtuigjes

15 februari 2016 Tags: haken, vliegtuigjes

naamloos

Nog even en wij gaan vliegen. We hebben een reünie met de familie. Wij wonen hier en zij wonen daar dus ergens halve wegen gaan we elkaar zien. Op Freubelweb zag ik een haakpatroon voor vliegtuigjes staan. Dat werd mijn volgende project besloot ik.

De Vliegtuigjes

Het patroon van de vliegtuigjes komt van Miss Dolkapots Krafties. Het patroon was in het Engels, op zich geen probleem maar ik heb wel even een website opgezocht die de vertaling van de steken van Engels naar Nederlands voor me had. De gemakkelijkste vertaling vond ik bij Kneutsel en met deze pagina erbij kon ik aan de slag met haken.

De eerste obstakel deed zich al meteen aan. Het opzetten van de steken. Ondertussen wist ik de losse en de Magic ring te haken, maar dit patroon begon toch weer anders. Het bleek rond haken te zijn, geen probleem, ik zocht het gewoon weer even op en kon van start gaan

In plaats haaknaald 2,5 haakte ik de vliegtuigjes met een haaknaald 4 om ze even iets groter te maken. Ik kocht een tijdje terug gekeurd wol en haak en brei hier momenteel nog even alles mee. De werkjes zijn dus niet erg gevarieerd qua kleur. Ik wilde eerst eens weten of ik het haken en breien ook echt leuk zou vinden. Nu dit zo blijkt te zijn, ga ik natuurlijk veel meer kleuren in huis halen.

De vliegtuigjes waren prima te haken, weinig werk en erg leuk om te doen en een heel leuk resultaat.

Dat is misschien wel wat ik zo ontzettend leuk vind aan het haken. Je ziet echt iets ontstaan.

De kleuren van de jongens

De jongens kozen de kleuren wol voor hun vliegtuigjes en die voor hun neefjes. Daarna bepaalde zij ook de vilt kleuren voor de propellers.

De jongens zijn erg blij met hun vliegtuigjes en die voor mijn neefjes liggen n de doos om mee te nemen het vliegtuig in.

Wil jij deze vliegtuigjes ook haken? hier vind je het patroon.

 

Deze blog verscheen eerder op www.lodiblogtook.com

 

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven

BOEKEN VAN LIVRES DE LOUISE

Kerst & Winter Haaksels