Lodibreitook

3 Posts 1705 Bekeken 1 Geloved 0 Reacties
Terug naar blog-startpagina

Het ruimtewezen Blitz

22 april 2016 Tags: blitz, haken, kinderboek, ruimtewezen

Blitz is een ruimtewezen van bol Nul. Blitz is het hoofdpersoon uit  de kinderboeken geschreven door Rian Visser. Mijn zonen zijn dol op de avonturen van Blitz. Speciaal  voor het derde boek  van Blitz is er een haakpatroon gemaakt. Toen ik dit in Februariop twitter zag staan wist ik dat ik de jongens hier veel plezier mee zou doen. De kleuren van Blitz zijn groen en blauw. De jongste wilde graag een gele Blitz met rode broek. De oudste wilde wel graag de ‘echte’ kleuren.

Het haakpatroon van Blitz is gemaakt door Anja Hazelaar. Zij vereeuwigde ook al Nippertje, Mats en Guusje als knuffel. Leuk voor thuis, in de klas of in de boekwinkel.

Ik haak natuurlijk nog niet zo heel erg lang. Het beginnen met het haakpatroon vond ik dan ook een hele uitdaging. De teentjes moesten los van elkaar gehaakt worden, Om later aan elkaar te worden gehaakt. Het voetje gaf nog even wat problemen, maar met de nodige geduld, oefenen en de foto’s die bij het patroon stonden, kwam het uiteindelijk allemaal goed.

voetenblitz

Ik heb erg veel plezier gehad aan het haken van Blitz. Zo wie zo vind ik het zo leuk van haken, dat je echt iets ziet groeien. Met Blitz was dit ook het geval. Elke keer kwamen de jongens vol vraag of “Blitz al gegroeid was”.

Toen de gele Blitz af was, haakte ik een groene voor mijn oudste zoon. Hij is er erg blij mee en neemt Blitz overal mee naar toe.

BlitzCollage

Ik heb haaknaald 4 gebruikt. De pop wordt ongeveer 60 cm groot.

Het patroon van Blitz van Anja Hazelaar vind je hier

Nadat ik het resultaat op Facebook plaatste, kwamen de eerste opdrachten om hem voor anderen te haken meteen binnen. Ik maak nu voor een tweeling een Blitz in originele kleuren en een Blitz in roze/ paars.

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven

BOEKEN VAN LIVRES DE LOUISE

Kerst & Winter Haaksels