LiefHandwerk

4 Posts 2393 Bekeken 1 Geloved 0 Reacties
Terug naar blog-startpagina

Project gehaakt dekentje

15 januari 2016 Tags: babydeken, gehaakt dekentje, katoen, omslagdoek

Zoals ik al in mijn eerdere blogs schreef, heb ik wat met babydekentjes haken. En dan vooral streepjes…. Af en toe neem ik me voor om nu toch echt eens wat anders te gaan haken. Daarom haakte ik deze omslagdoek van Stone Washed XL:

Omslagdoek-Sanne4

Het was ook een leuk werk, maar toen ik deze omslagdoek af had, had ik al meerdere malen in mijn voorraad katoenen bolletjes gekeken, bolletjes naast elkaar gelegd, weer weggelegd, weer opgezocht, enzovoort. In mijn hoofd ontstond allang weer een nieuw babydekentje :). Ik kocht een paar bolletjes erbij en zo zou het genoeg moeten zijn:

Katoen voor babydeken

Ik vond dat ik nu maar eens een ander soort dekentje zou moeten maken, niet met streepjes maar bijvoorbeeld met granny squares, allemaal in 1 kleur en dan met wit aan elkaar haken.

granny square

Maar het gekke is: ik vind het zo saai! Elke keer in 1 kleur zo’n granny square haken en dan wel minstens 48…. Dat gaat ‘m niet worden bij mij. En zodoende begon ik toch weer aan de streepjes. Ik vind het zo leuk om steeds van kleur te wisselen en dan het effect te zien. Van te voren bedenk ik een paar steken die ik leuk vind, die herhaal ik dan steeds. Ik ben dus snel aan de slag gegaan.

Katoenen deken 1

 

Ja, zo gaat het goed….. elke dag een klein stukje haken, soms gewoon even bij de koffie, en verder probeer ik ’s avonds altijd wel wat te handwerken. (overdag heb ik daar helaas niet zo veel tijd voor)

gehaakt katoenen dekentje 2

 

Voorlopig ben ik nog even bezig, want ik borduur ook graag en zit ook nog graag achter de naaimachine om leuke dingen te maken.

Wordt dus vervolgd….Misschien binnenkort eerst een blog over mijn borduurproject?

 

 

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven

BOEKEN VAN LIVRES DE LOUISE

Kerst & Winter Haaksels