LiefHandwerk

4 Posts 2505 Bekeken 0 Geloved 0 Reacties
Terug naar blog-startpagina

Borduurpatroon hartje en een quilt story

26 maart 2016 Tags: borduren, borduurpatroon, hartje, kruissteek, patroon, quilt, rood

Naast haken hou ik ook van borduren en naaien. In deze blog vertel ik waarom ik het borduurpatroon van het rode hartje maakte:

Vorig jaar volgde ik met veel plezier een quiltcursus voor beginners, waar ik ontdekte dat ik liever op de naaimachine werk dan alles met de hand te naaien en quilten. Daarom was ik heel blij met het boek Quilt-as-you-go van Jera Brandvig. In dit boek wordt heel duidelijk uitgelegd hoe je blokken op de naaimachine maakt, ze gelijk doorquilt en later verwerkt tot een grote (of kleine) quilt.

Ik ben aan het proberen gegaan met blokken voor een kerstquilt en raakte erg enthousiast:

kerstquilt-start kerstblokken

Dit was verslavend leuk!

Maar voordat ik de quilt af had, kwam er van alles tussen: een babydekentje haken, knikkerzakken naaien, borduren enz. enz.

En toen las ik op de facebookpagina van Bernina dat er een wedstrijd wordt gehouden waarbij je een rood-wit quilt moet maken. Meteen dacht ik aan deze methode en ik verzamelde de rood-wit lapjes die ik op voorraad had:

lapjes-rood-wit

En daardoor werd ik heel erg enthousiast. Ik wil meedoen!!!! Het plan ontstond om een kleine quilt te maken, waarbij ik een paar geborduurde lapjes gebruik. En om die reden maakte ik een paar eenvoudige borduurpatroontjes die in één kleur te borduren zijn.  Meer ga ik niet verklappen want ik ben nog maar net begonnen en wil mijn ontwerp nog even voor mezelf houden 🙂

Wel wil ik graag het borduurpatroon delen van het hartje. Leuk om in een quilt te gebruiken, maar ook leuk op een klein zakje, een speldenkussentje, als randje op een handdoek, slab, noem maar op. Ik borduurde het hartje met DMC kleur 666, het hartje is 3,4 cm breed en 3 cm hoog.

Veel succes!

hartje-kruissteek2

Klik hier voor het patroon: patroon-kruissteek-hartje

 

 

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven

BOEKEN VAN LIVRES DE LOUISE

Kerst & Winter Haaksels