LiefHandwerk

4 Posts 5680 Bekeken 0 Geloved 0 Reacties
Terug naar blog-startpagina

Babydekentjes haken

25 november 2015 Tags: baby, babydekentje, crochet, gehaakt, haken, handgemaakt

 

deken verzenden

Heb je meegedaan met de cal 2014? Het haakproject op Facebook waarbij je iedere week een stukje patroon kreeg? Dat project heeft bij mij een verslaving tot stand gebracht, namelijk het haken van babydekentjes! In allerlei garens zie ik nu een nieuw project 🙂

Maar ik zal bij het begin beginnen: de cal 2014. Ik las er wat over op Facebook (via via kwam ik bij de groep: dutch crochet, a granny a day 2013) en dacht: dit is mijn kans om nu ’s wat groters te gaan haken en het vol te houden. Zo besloot ik een dekentje voor op de bank (niet té groot dus) te haken voor ons zelf. Ik zocht frisse kleuren Cotton Time uit in de kleuren die bij onze inrichting passen, en vol enthousiasme ging ik aan de slag, elke week weer in spanning wat het patroon brengen zou. En na verloop van tijd was dit het resultaat:

deken project

Al snel was ik zo enthousiast dat ik na een blik op al mijn restjes Phildar Coton 3 besloot dat ik best nog een tweede dekentje kon starten: een lief klein babydekentje. En ja hoor, dat was eigenlijk nog veel leuker om te doen. Wat een lieve kleurtjes en wat een leuk formaat :). Al snel vond ik dit dekentje veel leuker dan de andere! Het babydekentje is tot volle tevredenheid afgemaakt!! (en is verkocht aan een enthousiaste mevrouw). Ons bankdekentje ligt in de kast, onafgemaakt…

deken klaar 2

Ja, en toen was de knop om. Inmiddels had ik ontdekt dat een aantal steken heel mooi bij elkaar stond en zo ontstond het volgende dekentje: ik nam een aantal favoriete steken, zoals 3 toeren stokjes, 3 toeren granny stripe, een toer vasten, herhaalde die keer op keer met veel verschillende kleurtjes Phil Coton 4 en tadaa, het resultaat:

gehaakte deken roze beau 4

En niet te geloven, maar ondertussen kon ik me niet inhouden en was ik ook nog begonnen aan een blauw/groene dekentje. Nu koos ik ervoor om afwisselend 2 toeren stokjes en 3 toeren granny stripe te haken. Dat geeft een heel mooi, strak resultaat. Ik koos voor Phildar Coton 3 in een paar prachtige kleuren, waaronder één gemêleerde en heb de kleuren willekeurig gebruikt. Het was een groot karwei en ik heb er erg lang over gedaan (naald 3 gaat niet zo snel, en ik haak ook niet zo snel :)), maar ik ben er best trots op:

babydeken-groen:blauw2

 

Ik hou jullie op de hoogte van wat er nog komen gaat. Natuurlijk ben ik alweer met een volgend babydekentje bezig :), ditmaal in roze tinten Softfun. En er staan 2 dekentjes op de breipennen, daarover later meer. Tot dan!

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven

BOEKEN VAN LIVRES DE LOUISE

Kerst & Winter Haaksels