Terug naar blog-startpagina

Muts voor mensen met een groot hoofd, gratis werkbeschrijving

17 december 2016

Ik heb nogal een groot hoofd. In ieder geval zo groot dat het vaak niet in de normale confectie mutsen en hoeden past. Gelukkig brei ik zelf graag mutsen :-D. Van een lieve kennis kreeg ik wat restjes Drops Nepal en daarvan maakte ik deze supereenvoudige muts-voor-mensen-met-een-groot-hoofd.

Werkbeschrijving

Materiaal: ca 165 gram Drops Nepal, rondbreinaald nr 8 60cm, 4 korte breinaalden zonder punt nr 8.

Zet 56 steken op en brei 2 recht 2 averecht zolang als jij de boord wilt hebben. Ga dan over op tricotsteek en wissel zo vaak van kleur als je leuk vindt of zo vaak als je restjes het toelaten. Varieer naar smaak met de breisteken. Ik heb bij deze muts af en toe een toer ribbelsteek ertussendoor gebreid. Als je muts lang genoeg is begin dan met minderen door een toer 5 steken te breien en 2 steken samen te breien, dan een normale toer, dan 4 steken breien 2 samenbreien, gewone toer etc. tot je de laatste toer alleen maar steeds 2 steken samenbreit. Daarna hecht je af door het draad door de overgebleven lussen te rijgen en aan te trekken.

Veel breiplezier!

 

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven

Mijn facebookpagina

FBbadge

Patronen

IMG_0616

 

Mijn boeken

HD Haken in stijl cover HR

Feestelijk haken cover HR