José

64 Posts 1574 Bekeken 0 Geloved 0 Reacties
Terug naar blog-startpagina

Goed boek: Klømpelømpe, breien voor kinderen en volwassenen

04 januari 2017

Oei! Ik heb nu toch een leuk boek gescoord. Klømpelømpe, een prachtig boek uit Noorwegen vol breipatronen voor baby’s, kinderen en moeders. De patronen zijn ontworpen door Torunn Steinsland en Hanne Andreassen Hjelmas. Zij vonden dat er te weinig leuke breipatronen te vinden waren voor kinderen en besloten ze daarom zelf maar te ontwerpen. Ik vind dat je echt kunt merken dat de breipatronen zijn ontworpen door moeders. Sinds ik zelf moeder ben, ben ik er bijna door geobsedeerd of mijn zoontje wel warm genoeg is aangekleed. Dit boek voorziet echt in mijn behoefte aan praktische, mooie, schattige en vooral warme kleding om zelf te breien. Bovendien, als iemand weet hoe je warm moet blijven in koude barre weersomstandigheden dan zijn het de noren wel :-D. Naast de vele mutsjes staan er ook patronen in voor gebreide broeken/ leggings, truien en jassen. Wat ik vooral grappig vind zijn originele ontwerpen zoals de Moeder en Kind-want. Met deze want kun je hand in hand lopen met je kind terwijl jullie handen in één want zitten. Te leuk! Een patroon wat ik zeker nog ga maken is de Balaclava, een muts en nekwarmer ineen. Deze muts omsluit het hele hoofd en laat alleen het gezicht vrij. Perfect voor mijn kind-moet-warm-blijven-obsessie.

De foto’s in het boek zijn prachtig! Er spreekt een vintage-achtige sfeer uit. Wat ik heel prettig vind, is dat de pagina’s gedrukt zijn op mat papier. De patronen zijn duidelijk beschreven en worden, waar nodig, ondersteund met charts (telpatronen). De garens die gebruikt worden zijn vooral 100% natuurlijke garens. I love it! Kortom, ik ben heel blij met deze aankoop en zal het boek er vaak bij pakken om iets leuks uit te maken of gewoon heerlijk in te bladeren.

Het blog en de website zijn ook aanraders!

klompe1

Origineel, grappig en knus. De moeder en kind-want

 

klompe2

De balaclava muts en nekwarmer. Perfect voor mijn kind-moet-warm-blijven obsessie

 

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven

Mijn facebookpagina

FBbadge

Patronen

IMG_0616

 

Mijn boeken

HD Haken in stijl cover HR

Feestelijk haken cover HR