Ik ben Daenne en ik hou van creatief bezig zijn. Ik vond het altijd al leuk en ben begonnen met kerstkaarten maken en heb daarna mijn hobby verbreed met werken met vilt, kralen, diverse kaart technieken, haken, tekenen en af en toe iets geks zoals een klein tafeltje opknappen. Kortom mijn huis ligt vol met materiaal zodat ik genoeg te doen heb.
9 Posts 1093 Bekeken 0 Geloved 0 Reacties
Terug naar blog-startpagina

Haken

12 november 2017

Ooit won ik een haakboek. Het moment om te beginnen met haken. Ik vond haken daarvoor helemaal niks. Ik ging aan de slag met de aanwijzingen in het boek. De eerste paar steken gingen niet goed, een vierkant lapje werd een misvormde driehoek. Daar leek het nog het meeste op. Ik gaf niet direct op en kon uiteindelijk, na wat pogingen, een onderzetter haken.  De onderzetter leek ook op de foto die in het boek stond. Ik werd al wat enthousiaster en maakte nog wat onderzetters. Leuk voor op tafel, tot ik ineens ontdekte dat er een verschil zat in de gehaakte onderzetters. De ene onderzetter was keurig zoals het plaatje, zeshoekig, en de andere was een vijfhoek geworden. Het ging nog niet helemaal goed. Ik legde het haken even opzij.

Af en toe pakte ik het haken weer op. Gewoon omdat er leuke dingen voorbij kwamen die ik uit wilde proberen. Ik maakte nog een kleed, met een heel simpel patroon van stokjes en vaste. Verder kwam ik nog niet en zeker geen knuffelbeesten.  Dat lukte me nog helemaal niet, dus liet ik dat maar even voor wat het was. Het bleef bij plaatjes kijken van gehaakte knuffels.

Inmiddels ben ik weer een jaartje verder en kreeg ik een boek van mijn zus. Een boek met patronen van knuffels. Dat vraagt natuurlijk erom om het dan ook te doen. Het ging best goed. Ik heb nu dan een knuffel gehaakt. En het is leuk geworden, zo leuk dat er nu een tweede volgt.

 

 

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven

BOEKEN VAN LIVRES DE LOUISE

Kerst & Winter Haaksels