Behind the scenes: CAMPING CRAFTS

Een boek is er natuurlijk niet zomaar… Er gaat heel veel werk (lees: bloed, zweet en tranen) aan vooraf. Nadat er door de auteur van het boek weken, maanden is gewerkt aan de projecten voor in het boek, is het tijd voor de fotografie. Veel auteurs ervaren deze fotoshoot als een van de leukste momenten van het hele proces van het maken van een boek. Een spannend moment, want hoe komen alle projecten tot hun recht op de foto? Is het wel zoals de auteur en de uitgever dit in hun hoofd hebben? We nemen je mee naar de dag van 15 april 2021 waarop de fotoshoot voor het boekje Camping Crafts plaatsvond.

In alle vroegte verzamelden we (auteur Lisette Eikelboom, haar nichtje/fotomodel Milou, fotograaf Eva Broekema en haar assistent Jamy, Loes Verhoeven en haar stagiaire Kiara) op locatie: Camping Bij Ons in Groesbeek. Het zonnetje scheen heerlijk en na een vrolijk rondje over de camping die de perfecte locatie voor de fotoshoot was, gingen we aan de slag. 

Lisette had niets aan het toeval overgelaten en had letterlijk een buslading vol aan ‘props’ (=styling attributen), kleding, eten etc. voor de fotoshoot meegenomen. Als eerste kozen we voor een plek bij een zogenaamde Tipi om daar de servetten. placemats, vazenhoesjes te fotograferen. Lisette toverde de kale picknick tafel in een mum van tijd – als een ware styliste om – tot de meest gezellige eetplek ooit. En Eva kon gelijk aan de slag met het fotograferen van deze gezellige setting. Toen de kop eraf was volgde de rest van de foto’s eigenlijk als haast vanzelf… De shoot verplaatste zich van buiten naar binnen want ook het superleuke keukentje van de Tipi was perfect geschikt voor het maken van wat foto’s. En ja zelfs het toiletgebouw van de camping dat daarna volgde leende zich uitstekend als fotolocatie. Zo verplaatste het gezelschap zich eigenlijk gedurende de dag over de hele camping waar ook zoveel leuke hoekjes en huisjes te vinden zijn. Een betere locatie als Camping Bij Ons in Groesbeek hadden we ons echt niet kunnen wensen voor de fotografie van het boekje.

Maar het allerfijnste van deze dag was misschien wel de groep mensen waarmee we aan het werk waren. Niks was voor niemand te gek. Moest Eva bovenop een tafel aan staan, of hangen in een struikgewas om de perfecte foto te kunnen maken, geen enkel probleem! Moest Milou echt in haar bijna blote niksie met een badmuts op op de foto? Tuurlijk, dat deed ze! En ook Lisette die naast designer, styliste ook af en toe zelf als fotomodel moest fungeren, schoof haar verlegenheid aan de kant met als resultaat een supertoffe foto die uiteindelijk ook op de cover van het boek is beland! En sjouwen met al die spullen dat deden we met zijn allen, de hele dag door met een grote lach op ons gezicht. Het was alles bij elkaar echt een supergeslaagde dag met als resultaat prachtige foto’s die precies pasten bij dat wat we voor ogen hadden!

Lisette heeft zelf ook een blog geschreven over de fotoshoot voor het boek Camping Crafts. Wil je lezen hoe zij het zelf beleefde? Klik dan hier!