Arne en Carlos

In het najaar van 2011, een jaar nadat ik was begonnen met Freubelweb, was heel handwerkend Nederland ineens in de ban van kerstballen. En niet zomaar kerstballen, gebreide kerstballen! Kerstballen gebreid door twee mannen uit Noorwegen die inmiddels iedereen kent: Arne & Carlos!

Arne & Carlos zorgden met hun kerstballen voor een ware revolutie in handwerkland. Niet alleen hingen ineens alle bomen (ook in de winkels) vol met gebreide ballen, het was ineens ook niet meer vreemd dat ook mannen van handwerken kunnen houden. Arne & Carlos openden – denk ik – voor veel mannen letterlijk de deur naar de handwerkwinkel en dat is een prachtig mooie verdienste van deze twee heren!

En bij mij zelf zorgden zij ervoor dat ik de eerste dappere stappen op het gebied van breien met 5 kleine breinaaldjes durfde te zetten. Eerlijkheid gebiedt mij wel te zeggen dat ik pas tegen de tijd dat het Pasen werd (en Arne & Carlos met het paaseieren breiboek kwamen) een eerste gebreid paasei heb geproduceerd. Maar goed dat geheel ter zijde!

In het najaar van 2011 heb ik Arne & Carlos voor het eerst ontmoet. Ik mocht beide heren interviewen. Dat gebeurde op de KreaDoe in de persruimte. Het was mijn eerste interview en ik vond het dus ook reuze spannend. Arne & Carlos waren echter ontzettend aardig en gaven uitgebreid antwoord op al mijn vragen. We hebben dit interview destijds ook gefilmd en op YouTube gezet. Als je wilt kun je het hieronder nog terugkijken.

In de jaren die volgden heb ik Arne & Carlos nog regelmatig gezien. Zo heb ik in samenwerking met Kosmos Uitgevers (toen nog Tirion Creatief genaamd) een keer een meet&greet bijeenkomst met Arne & Carlos georganiseerd speciaal voor bezoekers van Freubelweb. Wow, dat was ook een hele happening! Zo leuk… ik zal eens kijken of ik daar ook nog foto’s van heb. Zo ja, dan post ik die later natuurlijk ook op het Freubelweb blog als herinnering aan 10 jaar Freubelweb!

Verder lezen over 10 jaar Freubelweb?
Deze blogposten verschenen eerder:
Hoe het begon…
Holy Stitch!

Dit is de volgende blogpost over 10 jaar Freubelweb:
Op de beurs in Parijs