Amilishly Dolls

Zojuist, vers van de pers, is verschenen: Amilishly Dolls, het alweer zevende boek van onze uitgeverij Livres de Louise! Een wederom prachtig haakboek met patronen van de hand van de zeer talentvolle Alexa Boonstra, die jullie vast en zeker kennen onder de naam Amilishly Designs.

Amilishly Dolls, a rainbow colored collection of amigurumi dolls is een, al zeggen wij het zelf, super mooi dik haakboek met daarin 12 uitvoerig beschreven patronen om 11 prachtige op Japan geïnspireerde poppen te haken en 1 traditionele kokeshi pop.

Geïnspireerd op Japan
Vorig jaar februari is Alexa gestart met het ontwerpen van deze patronen. Zij doet dit onder andere aan de hand van schetsen en tekeningen, maar niet nadat zij uitvoerig onderzoek had gedaan naar de verschillende fashion stijlen die Japan rijk is. In het boek Amilishly Dolls laten we deze illustraties en schetsen ook terugkomen en ook lees je bij iedere pop een kort stukje tekst over de fashion stijl en de naam die de pop heeft gekregen. Alle poppen hebben Japanse namen, zo siert op de cover van het boek bijvoorbeeld het popje Suzume dat ‘mus’ betekent; Suzume houdt van de natuur en vandaar dat haar outfit ook gemaakt is in mooie natuurtinten.

Met de cover van het boek hebben we trouwens een grapje uitgehaald… wat dat grapje is, verklappen we nu natuurlijk nog niet. Maar als je het boek in handen hebt, zul je het zelf zeker zien. En begrijp je het grapje niet direct… op de eerste en laatste pagina van het boek vind je de bijbehorende uitleg.

Uitgebreide uitleg
Verder vind je in het begin van het boek een zeer uitgebreide uitleg van hoe je de popjes maakt, hoe je benen aan elkaar haakt, de armen aan het lichaam haakt, het ijzerdaad verwerkt in het popje, hoe je de verschillende kapsels maakt, maar ook tips voor linkshandige hakers bijvoorbeeld. De patronen zelf zijn ook heel duidelijk en uitgebreid beschreven en daar waar nodig voorzien van stap voor stap foto’s. De vormgeving van het boek is trouwens gedaan door de dames van StudioBont.

Verkooppunten
Amilishly Dolls is een lekker dik boek bestaande uit maar liefst 150 pagina’s. Het kost 21,95 euro en is te koop bij diverse (online) handwerkwinkels en boekwinkels:

Wolcafé in Schoonhoven
Breikunst in Arnhem
Homemade4u in Bodegraven
Happycrafts in Zwolle
Happycrafts in Haarlem
Atelier Kleurrijk Vilt in Delft
Suzanne’s Handwerk Shop in Hoogezand
Studio Sier in Dinxperlo
Stoffen & Stiksels in Hoogerheide
YLA Lifestyle & Wol in Lochem
Wolplein in Zaltbommel
Het Kleinvak in Schalkhaar
By Philon in Berkel-Enschot
Bij Henny in Berkel en Roderijs
Het Koperdraadje in Alblasserdam

Maar ook bijvoorbeeld bij:
Chefwol
Handwerk.nl
CuteDutch
Hobbydoos
Caro’s Atelier
Marlaine

En natuurlijk ook in onze eigen Freubelweb Webshop en de webshop van Amilishly zelf!

Handwerkbeurs
Het boek Amilishly Dolls is natuurlijk ook te koop op de Handwerkbeurs. Alexa zal zelf bovendien alle vier de dagen aanwezig zijn op de beurs. Dus wil je je boek door haar laten signeren ga dan zeker even bij haar langs. Ook neemt Alexa natuurlijk alle poppen uit het boek mee zodat je ze kunt bewonderen! Hier kun je Alexa vinden tijdens de Handwerkbeurs in Zwolle:

– donderdag 13 februari: stand 81 van Wolcafé
– vrijdag 14 februari: stand 39 van YLA Lifestyle
– zaterdag 15 februari: stand 149 van Marlaine
– zondag 16 februari:stand 81 van Wolcafé