Loes van Freubelweb

169 Posts 441230 Bekeken
Terug naar blog-startpagina

Allerlei soorten freubeluitjes

12 mei 2016 Categorieen: Algemeen

Zo leuk om te zien dat er steeds meer leuke freubeluitjes zijn. In alle soorten en maten. Bleef het ‘vroeger’ beperkt tot het bezoeken van een beurs in een groot saai vierkant gebouw. Tegenwoordig vinden deze beurzen niet alleen op steeds leukere locaties plaats. Maar kun je naast beurzen, ook marktjes en andere leuke freubelevenementen bezoeken. De komende weken staan er een paar van die leuke freubeluitjes op stapel:

Boekpresentaties

De laatste tijd verschijnen er veel nieuwe haakboeken en om dat te vieren houden de auteurs ervan vaak een boekfeestje. Zo kun je a.s. zaterdag naar het boekfeest Haak je Happy dat plaatsvindt bij Echtstudio in Alphen aan de Rijn en lanceert Saskia Laan op 4 juni op feestelijke wijze haar nieuwe boek Alles is Haken bij Wolplein in Zaltbommel.

Op een bootje

Ook leuk, heerlijk met je brei- of haakwerkje het water op. Gezellig een boottochtje maken samen met andere freubelaarsters. Het kan op 28 mei in Delft, op die dag organiseert Knotten namelijk een heuse Brei- en Haakcruise! Deelname aan deze cruise is niet gratis, maar het kan niet anders dan een heerlijke freubeldagje uit worden!brei-enhaakruise

In een gevangenis

Een van onze favoriete creatieve evenementen is Holy Stitch in Leeuwarden. Op 28 en 29 mei laten creatievelingen zich 2 dagen opsluiten in een gevangenis om hun mooie spulletjes aan de man te brengen. De locatie is top en de stad Leeuwarden is ook erg leuk. Ideaal dus om er een weekendje weg van te maken!

Brei- en haakfestival

Ja, een heus freubelfestival. Weliswaar zonder optredens van muzikanten, maar wel van bekende haaksters en breisters, zoals Wieke van Keulen, Atty, Jellina, Annelies en de dames van de Mix ’n Match-CAL. Voor het tweede jaar op rij organiseert Jeanet Jaffari van het bekende blog Blij dat ik brei op zaterdag 4 juni dit Brei- en haakfestival in Arnemuiden. En met groot succes! Hele busladingen vol met freubelaarsters reizen af naar het prachtige Zeeland. Echt, kijk maar!bus

Haken, breien en picknicken

In het weekend van vrijdag 3 tot en met zondag 5 juni vindt er in Kraggenburg een leuk programma plaats rondom de Haak- en Breipicknick die inmiddels voor de 4e keer wordt georganiseerd. De picknick zelf vindt op zaterdag 4 juni plaats en er is dan ook een wolmarkt met zo’n 30 kramen. Leuk freubeluitje dus voor iedereen die van haken, breien, eten èn muziek houdt!
haak&breipicknick

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven